Gotlandsmagasinet – Läs mer om Gotland

shutterstock_302507147

Den som har funderingar på att åka till Gotland kan läsa om ön på Gotland.com vilket är öns officiella turistbyrås hemsida. Ett annat alternativ är att läsa i turistkataloger eller resekataloger om ön. För den som vill se bakom turistattraktioner och sevärdheter finns Gotlandsmagasinet. Tidningen ges ut gratis av Inflyttarbyrån och målet är att presentera ön ur ett flertal aspekter. Självklart väger turismen tungt då det är en stor del av öns näring. Men här presenteras också längre reportage från småföretagare på ön likväl som intervjuer och artiklar om saker som händer framöver.

Tidnigen ges ut 2ggr per år och går att läsa gratis digitalt på Gotland.com. Ett altenativ är att beställa papperstidningen som då även är gratis och skickas hem till de intresserade.

Kan Gotlandsmagasinet vara en tidning för de som enbart vill turista på ön och inte har en tanke på att flytta hit? Absolut – inte minst för att hitta de mer udda resmålen. Alla vill inte åka till Gotland för att se Visbys ringmur eller besöka Almedalsveckan. Vissa vill se det unika, det annorlunda och det som inte lyfts fram som klassiska turistmål. Där fyller Gotlandsmagasinet en stor roll. Om besökaren sedan i alla fall tänker en liten tanke på på hur det skulle vara att bo på ön har tidningsutgivarna åtminstone lyckats lite.