Gotland – en möjligheternas ö

På senare tid har Gotland blivit mer attraktivt än någonsin för oss sommarsemestrande svenskar och denna avkopplande ö hör till favoriterna när det kommer till allt från historiska- och kulturella äventyr till sol och bad samt festliga upptåg. Helt enkelt ett komplett resmål oavsett om det handlar om barnfamiljen, det unga paret eller partygänget. Den aktive har mängder av spännande möjligheter att ta del av cykelupplevelser, vattenaktiviteter eller andra naturnära sporter medan den mer stillsamme kan njuta av event, strandhäng och mysiga strög.

Sommarbostad på Gotland

Det är med andra ord inte svårt att förstå varför många svenskar väljer just Gotland när det kommer till att köpa sommarbostad. Med sin 800 km långa kust, härliga klimat och sköna miljö är det en unik plats dit många beger sig för att njuta på sitt eget sätt. Många tar idag smidigt flyget till Gotland och med smarta tjänster som Travelmarket kan man dessutom hitta riktigt bra och låga priser.

Sol och bad

Gotlands karaktäristiska klippor och vita sandstränder har gjort ön känd som ett riktigt sol- och badparadis och den som föredrar lugnare vatten kan välja att bada i någon av öns alla kalkbrott. En mysig och speciell badupplevelse som går hem hos både barn och vuxna.

Rida eller cykla runt ön

Ett annat alternativ som brukar vara omtyckt av hela familjen är ridning över de gotländska vidderna. Är man lite rädd för att rida kan man alltid cykla. Cykling har sedan länge varit en populär aktivitet på Gotland då det är en fantastisk känsla och upplevelse att ta sig fram längs öns långa kuststräckor. Med sitt platta landskap och lagom långa avstånd är detta en aktivitet för hela familjen oavsett ålder!

Medeltidshistoria

Den gotländska historian har så klart alltid varit en bidragande orsak till öns popularitet och stora antal besökare. Med närmare 100 medeltida kyrkor dekorerade med historiska ritningar och skulpturer, hundratals stenrösen från den forna bronsåldern och en egen ringmur sviker Gotland knappast den historiesuktande turisten. Vad passar bättre för den historieintresserade än tornerspel och de gotländska Stångaspelen för att känna historiens vingslag.