En tur till Gotland

shutterstock_110704574

En liten resa till Gotland fungerar lika bra som en enkel weekend till ett par veckors semester, frågan är bara hur mycket tid man har över.

Färjorna till Gotland går året runt och åker antingen mellan Visby och Nynäshamn eller Visby och Oskarshamn, restiden är omkring tre timmar och kan bokas här.

Att ta sig ut till Gotland är ju därför rätt så simpelt, men ju längre från Nynäshamn eller Oskarshamn man bor desto längre restid får man ju naturligtvis. För de flesta långt utanför dessa två orter, och speciellt de som bor på västkusten eller i Norrland så är ju Stockholm oftast den mest praktiskt första destinationen.

Man behöver ju inte nödvändigtvis passa ihop resan dit med färjan från Nynäshamn dock, det är nog faktiskt mer praktiskt att övernatta i staden först och sedan resa vidare till Nynäshamn morgonen därpå.

Väl på färjan behöver man inte bara sitta och vicka på fötterna tills man kommer fram, till att börja med så är skeppsrestaurangen alltid öppen vid avgång. I den kan man hitta en meny som är anpassad efter säsongens växlingar. Reser man med SF 1500 och det soligt och fint väder har även Sportbaren öppet på däck 8.

Sedan finns de naturligtvis även en butik där man förutom godis, dryck och tidningar kan hitta härliga souvenirer och accessoarer.

Slutligen visas det alltid en långfilm under varje resa och den kan ses från alla vilstolar ombord. De yngsta bland resenärerna har även möjlighet att komma till barnbion om de också vill se film.

När man väl kommer till Gotland finns det en hel del att göra, för att man ska kunna planera en så rolig resa som möjligt kan man gå in på Gotland.net där de har en hel avdelning som heter Se & Göra.