Att göra på färjan till Gottland

Att ta färjan över till Gotland från Nynäshamn är en upplevelse i sig, det tar cirka tre timmar och man kan koppla ifrån rejält på dessa tre timmar. På färjan så har du en del aktiviteter som gör att det går relativt snabbt att att sig över från fastlandet till ön.

Här kommer några tips på aktiviteter, som finns på de två olika färjorna, SF1500 och den mindre färjan SF700. Men också sådant som du själv kan hitta på:

  • Mat finns på skeppsrestaurangen och menyerna brukar vara anpassade efter säsong. Oavsett vilken tid du åker så finns det möjlighet till något gott att äta.
  • Butik finns ombord på båda färjorna och där kan du handla med dig en bit av Gotland i form av souvenirer och delikatesser men också godis, glass ja det man kan behöva för en båtresa över till Gotland.
  • Wifi ombord kan du köpa för 70 kronor för hela resan ombord för egen surfning och spännande aktiviteter på din telefon eller surfplatta.
  • På SF1500 så kan du boka en biljett till biosalongen där du kan sjunka ner i en skön biofåtölj för en stunds filmtittande. Väljer du kupéplats så finns tillgång till TV och SVT’s kanaler, TV4 och barnkanalen.
  • Sänds det sportevenemang så kan du titta på dessa även i Sportbaren om så önskas.
  • Det finns lekrum för de minsta där de kan leka och pyssla en stund.

 

Tre timmar går fort om man håller sig sysselsatt, snart så får ni kliva i land och njuta av sköna dagar på Gotland och vi hoppas att både resan över och er vistelse på Gotland kommer att vara trivsam.